Dutch Princess

Deze opvallende galjoenklipper begon haar werkzame leven in 1900 als de vrachtvaarder “Spes”. In de jaren ´70 en ´80 voer zij, mastloos en onder dezelfde naam, als schip voor sportvissers vanuit Den Oever. In 1998 voltooide haar huidige eigenaar een drie jaar durende renovatie, waarbij alleen de sterke stalen romp nog aan de orginele “Spes” herinnert. Het vele werk resulteerde in een uitermate sfeervol en comfortabel partyschip dat vanaf de eerste bouwtekening geheel gericht is op comfort en gemak voor de passagiers en een multifunctionele inzetbaarheid heeft. Het dek is vlak en geheel beloopbaar en tevens voor rolstoelen toegankelijk. Na de renovatie in 1998 is het schip omgedoopt in haar huidige naam: “Dutch Princess”.

 

Zowel onder volle zeilen, op de motor, als stilliggend biedt het schip een aangenaam verblijf; ruim en licht, met voldoende zitplaatsen en goede verwarming (CV). In de kapiteinloge liggen de houtblokken klaar naast de openhaard waardoor het op de Dutch Princess ook tijdens koude winterdagen prima vertoeven is.

De “Dutch Princess” is daarom een uitgelezen schip voor een representatief maar tegelijk ontspannen en ongedwongen verblijf voor bedrijven, instellingen en particulieren; het biedt uitgebreide mogelijkheden voor zakelijke ontvangsten, productpresentaties, teamvergaderingen, consumentenacties, personeelstrainingen & -opleidingen, feesten, huwelijksrecepties, etc.

Het schip biedt plaats aan 55 (varend) tot 80 personen. Aan de wettelijk verplichte veiligheidseisen is voldaan conform de voorschriften van Register Holland.